New alternator and regulator still not charging

Post your questions or problems you are haviing with your Yanmar tractor here.

Moderator: Aaron

Fourwheelinj1
Volunteer Poster
Posts: 12
Joined: Sun Dec 01, 2019 8:00 pm

New alternator and regulator still not charging

Postby Fourwheelinj1 » Tue Feb 11, 2020 8:53 am

I have a YM240 that I saved from the woods. I finally have most all the issues fixed except the charging system. The old alternator was locked up with rust so I manually freed it up but the battery wasn't getting any charging so I replaced the alternator. After installing new alternator the battery still wasn't getting any charge so I performed the attached test and the voltage reading kept climbing using the testing procedure. I think the reading at the end when I quit was over 17 volts. So i replaced the voltage regulator and the battery is still isn't getting any charge. I haven't had a chance to rerun the test yet but as of now I have a new battery, new battery cables, new hoye alternator and hoye voltage regulator and still not charging. Thoughts?


https://www.hoyetractor.com/support/dow ... ?kb_att=30

winston
Volunteer Poster
Posts: 5256
Joined: Mon Feb 01, 2010 7:29 am
Location: North East Texas

Re: New alternator and regulator still not charging

Postby winston » Tue Feb 11, 2020 9:11 am

Is it wired like this?
Attachments
2020-02-11-090714.jpg
2020-02-11-090714.jpg (93.22 KiB) Viewed 147 times

Aaron
Site Administrator
Posts: 3112
Joined: Thu Jul 26, 2007 12:39 pm
Location: Iowa Park, TX

Re: New alternator and regulator still not charging

Postby Aaron » Tue Feb 11, 2020 10:36 am

Most likely you have a bad connection somewhere. I would unplug all of the plastic wire harness plugs and check them out really well or test the wires with an ohm meter.


Return to “Tech Support”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests